c01.jpgc01.jpg

Rata de curte

Pret (TVA inclus)
40,00 lei
INDISPONIBIL! Raţele noastre sunt crescute in grădina proprie. Raţele nu sunt crescute fortat, cand cumparati o pasăre de la noi trebuie sa stiti ca are varsta cuprinsa intre 7 luni si 1 an.
not_available.gif
Raţele noastre sunt crescute in grădina proprie. Raţele (din rasa Pekin) nu sunt crescute fortat, cand cumparati o pasăre de la noi trebuie sa stiti ca are varsta intre 7 luni si 1 an.
Toate beneficiaza de o deosebită atentie in hrănire şi îngrijire. Hrănirea se face cu grăunţe, măcinate în moara proprie, iar rezultatul este unul cât se poate de apropiat de natural. Animalele beneficiază întotdeanuna de verdeata, apa si hrană proaspătă atent selectată. Nu lucram industrial, nu folosim în alimentaţia animalelor hormoni de creştere forţată, antibiotici sau fungicide.

Produsul necesita comanda telefonica.
Rata cantareste APROX 2 kg
Pret 40 lei/kg

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine ​​de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.
O portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui.
O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.
Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea.
Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv. Asigura dezvoltarea organismului, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Grasimea de rata da o aroma aparte bucatelor de orice fel.
In plus, exista un mare avantaj al consumului ponderat de carne de rata, si acesta este dat de grasimea de rata. Punctul de topire al grasimii rata este de doar 14 grade Celsius, mult mai mic decat temperatura corpului uman si din acest motiv este usor de eliminat, comparativ cu punctele de topire ale grasimii de carne de vita, porc si pui care sunt 45, 38 si 37 grade Celsius. Punctul de topire scazut al grasimii permite carnii de rata sa fie foarte delicioasa chiar si atunci cand este servita rece.
Pe de alta parte, oul de rata contine fier, zinc, potasiu, retinol, vitamina K si ii poate ajuta pe cei cu insomnii, probleme digestive sau hipertensiune. Dezavantajul este ca oul de rata contine mult colesterol, deci se va consuma mai rar si numai bine fiert.
Ratele din rasa Pekin sunt foarte raspandite si apreciate in Europa si SUA pentru carnea lor, despre care se spune ca e cea mai gustoasa carne de pasare.
http://www.petitchef.ro/articole/retete/carnea-de-rata-intre-da-si-nu-aid-406

not_available.gif
Distribuie pe:


Comentarii

Există încă recenzii pentru acest produs.